Som jag berättat i tidigare inlägg har jag tränat vår nya tvååring Hero på att ta av och på täcken. Ha frambensskydd på sig. Longeras med kapson. Kapsonen är den med ringar ni ser på första bilden.

Har också provat ut bettstorlek. Det var den enklaste saken i världen visade det sig för Hero, som ju är precis som alla bebisar, stoppar ALLT i munnen, så när jag höll fram ett bett så stoppade han in det själv när jag höll i det. Så kollade jag bara att det var rätt storlek och tog tillbaka det.

Sedan har jag som ni ser bilderna satt på Hero:
1. Kapsonen
2. Huvudlag med bett
3. Longeringslinan som fästes OBS i kapsonen, inte i bettet. Bettet sitter alltså bara i munnen på hästen men har ingen som helst funktion mer än att Hero har just ett bett i munnen och får känna på hur det känns.


Nu har jag ökat på utrustningen lite. Han har fått ha på sig benskydd både fram och bak. (Inte för att han behöver benskydd alltså, utan för att han ska vänja sig vid att vi sätter på/tar av och att han har sådana på sig.)

Sedan longerar jag honom precis likadant som jag gjorde förut. Bara det att han har fler grejer på sig.