Vi har tränat i stallet på detta med att ta av och på och prova utrustning med vår nya tvååring Hero. Då han fått ärva precis allt eftersom jag har hela uppsättningar efter alla hästar jag haft genom åren så har jag ju fått prova vilka täcken som passar och vilka som inte passar. Det blev ju jättebra att jag behövde prova alla täckena för Hero behövde träna på just detta med att man “slänger över ett stort skynke” över honom. Så efter att ha provat “hela garderoben” så har han definitivt tränat på detta med att ta av och på täcken.

Nästa sak vi behövde träna på visade sig vara detta med saker på benen. Jag satte, som vanligt man brukar göra, reflex på hans ben när vi skulle gå ut på en promenad. Men den tog jag av lika snabbt som den åkt på då Hero uppenbarligen inte haft reflexer på benen förut. Så då löste jag reflexfrågan på annat sätt den eftermiddagen och avsatte en annan dag för att träna på att ha saker/reflexer på benen.

Med benen började jag med vanliga senskydd på endast frambenen. Det räcker med att börja med två ben och inte alla fyra på en gång. Så har han fått ha senskydd på sig fram nu vid olika tillfällen. Bland annat i boxen och bebis som han är var han ju så himla nyfiken och ska känna på allt med munnen så jag fick avbryta detta med senskydd när han inte är uppbunden för han började bita och leka med dem så de kunde gått sönder. Så från och med nu får han inte träna på någon utrustning själv lös i boxen. Endast om han står uppbunden eller att jag håller i honom. För det är rackarns vad han kan hitta på och nå visar det sig och att något går sönder så han kan göra sig illa vill jag inte veta av.

Så nu har vi alltså först klarat träning med täcken och vidare ha saker på frambenen.